Το "τελευταίο αντίο" στον σ. Τάκη Σπυράκη

>> Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι το μεσημέρι του Σαββάτου, 25 Οκτώβρη, η κηδεία του σ. Τάκη Σπυράκη, πρώην Προέδρου της Κοινότητας Τσαριτσάνης και πρώην Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης του χωριού.
Το σύντροφο, του οποίου το φέρετρο σκέπαζε η κόκκινη σημαία, αποχαιρέτισαν η οικογένειά του, φίλοι και συγγενείς, σύντροφοι και συναγωνιστές και δεκάδες κάτοικοι του χωριού.
Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, της οποίας ο σ. Σπυράκης ήταν μέλος, μίλησε ο Θανάσης Βίτκος, Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος.
Την αποχαιρετιστήρια ομιλία έκανε ο σ. Αντώνης Καραμήτσιος, εκ μέρους της Κομματικής οργάνωσης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε:
 «ο σ. Σπυράκης διετέλεσε κοινοτάρχης Τσαριτσάνης από το 1978 έως το 1994 και με τη βοήθεια του λαού της Τσαριτσάνης επιτέλεσε έργο λαμπρό και ανέδειξε την ιστορική μας κωμόπολη σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις στη διάρκεια της θητείας του. Βοήθησε τα μέγιστα τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, άριστη συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο, άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, εκκλησίες, τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς και με τους μακαριστούς μητροπολίτες Ελασσόνας Σεβαστιανό και Βασίλειο.
Συνεργάστηκε με όλους τους πατριώτες μέσα και έξω από την Τσαριτσάνη, ανεξάρτητα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενότητα όλων των Τσαριτσανιωτών. Στο τέλος της θητείας του ως κοινοτάρχης παρέδωσε μια κοινότητα νοικοκυρεμένη, με υποδομές, πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία.
Ο σύντροφος Τάκης διακρινόταν για τη γλυκύτητα του λόγου του, την αμεσότητα, την άριστη επικοινωνία με όλους και θα θυμόμαστε πάντα τις πολύ σωστές συμβουλές του.
Ήταν ο τελευταίος της παλιάς φρουράς στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ηρωικού ΚΚΕ».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP