Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών

>> Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αρχή η κάθοδος στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη


Το ξεδίπλωμα νέων αγώνων αρχής γενομένης με τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, αποφάσισε σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών που συνεδρίασε στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Αποφασίστηκε επίσης το επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούνπανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή σε Εφορίες, Τράπεζες, ΟΓΑ και ΕΛΓΑ και να συνεχιστεί η αγωνιστική δραστηριότητα στους κτηνοτρόφουςδιεκδικώντας άμεση και ουσιαστική αποζημίωση και προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό. Μετά από αυτές τις πανελλαδικές δράσεις, θα υπάρξει νέα πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Γενάρη, θα εξετάσει την ως τότε δράση και θα αποφασίσει για την συνέχεια και την μορφή των κινητοποιήσεων διεκδικώντας. Την Τρίτη 21 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων είχε συγκροτηθεί από εκπροσώπους των 40 μπλόκων που είχαν στηθεί, πέρσι, σε διάφορες περιοχές της χώρας, στη διάρκεια της μεγάλης πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, η οποία είχε κρατήσει πάνω από 20 μερόνυχτα, με εκατοντάδες τρακτέρ να βρίσκονται στους δρόμους.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, αναφέρονται τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο στην Λάρισα συνεδρίαση της διευρυμένης Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 20 Νομούς και μπλόκα.
Την συνεδρίαση απασχόλησαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Προβλήματα που θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.
Η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και τον αφανισμό.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι μονόδρομος. Οι όποιες κατακτήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, συγκρούσεων, κανείς δεν χάρισε τίποτε και ούτε υπάρχουν σωτήρες που θα έρθουν και θα δώσουν λύσεις πολύ περισσότερο όταν επί της ουσίας συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ που αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Η ανεργία αφορά όλους. Χιλιάδες γιοί και θυγατέρες αγροτών και κτηνοτρόφων είναι άνεργοι. Η συμμετοχή οργανωμένα αγροτών και κτηνοτρόφων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και Αγροτικών Συλλόγων με αποφάσεις τους θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά την οξύτητα και των αγροτικών προβλημάτων.
Αποφασίστηκε το επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή.
Στον ΕΛΓΑ απαιτώντας αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του, μείωση των υπέρογκων ασφαλίστρων, να ασφαλίζεται το σύνολο της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, να αποζημιώνεται στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου όποιος έχει πάθει ζημιά.
Στον ΟΓΑ για να απαιτήσουμε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη όλων των αγροτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην σκεφτούν καν να υλοποιήσουν την επιδίωξη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων που οφείλουν στο ΟΓΑ, και επιδιώκουν με την συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Σε τράπεζες και εφορίες για τα χαράτσια, και μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
Να συνεχιστεί η δραστηριότητα στους κτηνοτρόφους διεκδικώντας άμεση και ουσιαστική αποζημίωση και προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό. Να δίνονται οι ενισχύσεις στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι στους βοσκότοπους που με τον αποχαρακτηρισμό τους θα μειώσουν δραστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Μετά από αυτές τις πανελλαδικές δράσεις, θα υπάρξει νέα πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Γενάρη, θα εξετάσει την ως τότε δράση και θα αποφασίσει για την συνέχεια και την μορφή των κινητοποιήσεων διεκδικώντας να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δώσουν ανάσες.
Την Τρίτη 21 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ».

Η Είδηση από τον 902.gr

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP