Μαζική κινητοποίηση στο Πεδίο Βολής Κρανιάς

>> Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014


Μαζική κινητοποίηση στο χώρο του Πεδίου Βολής Κρανιάς πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα δεκάδες κάτοικοι από την Κρανιά και τη Δεσκάτη. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των νέων.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις συντονιστικές επιτροπές της Δεσκάτης και της Κρανιάς ενόψει της άσκησης «Καμπέρος 2014» η οποία ξεκινά αύριο και θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής. Η άσκηση περιλαμβάνει εκτέλεση βολών πολεμικών αεροσκαφών με πραγματικά πυρομαχικά.

Στο χώρο είχε παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, με σκοπό να αποτρέψει τους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι την πύλη του ΠΒ. Τελικά εκπρόσωπος του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας παρέλαβε ψήφισμα διαμαρτυρίας των συντονιστικών επιτροπών οι οποίες απαιτούν:
-          Την ματαίωση της άσκησης «Καμπέρος 2014».
-          Τον καθαρισμό του πεδίου βολής από ραδιενεργές, χημικές και τοξικές ουσίες.
-          Το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής Κρανιάς.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Τ.Ε. Ελασσόνας του ΚΚΕ.
 Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και ανέδειξε το θέμα στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, Ελένης Γερασιμίδου και Γιώργου Λαμπρούλη.

Εν τω μεταξύ καμία εξέλιξη δεν υπήρξε στην γραπτή αίτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και μια βδομάδα, με αίτημα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, με τη δημοτική αρχή να «ποιεί τη νύσσα».
Το ραντεβού ανανεώθηκε για νέα μεγάλη συγκέντρωση αύριο στις 10.00 το πρωί.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP